Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@09:46:48 GMT

يادداشتي بر فيلم روزهاي نارنجي

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۸۴۱۵۴

يادداشتي بر فيلم روزهاي نارنجي

خبرگزاری آریا-روزهای نارنجی فیلمی به کارگردانی آرش لاهوتی است. لاهوتی تا قبل از این فیلم، در زمینه مستند فعالیت داشته که توانسته جوایز متعدد داخلی و خارجی را از آن خود کند.
اما فیلم روزهای نارنجی فیلمی است که مخاطب را در همان ابتدا ناامید می کند. فیلم خرده داستان های نصفه و نیمه ای دارد که هیچکدام به پایان درستی نمی رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از بزرگترین ایراد های آن تبدیل نشدن ایده به یک داستان کامل است. ایده قادر نیست به درستی بسط و گسترش پیدا کند و موقعیت ها به راحتی در نطفه خفه و از بین می روند. درگیریهای لفظی و گاها فیزیکی قادر نیستند خود را به داستان اصلی برسانند و در جهت کامل شدن داستان به آن کمک کنند. یکی از این نمونه ها مردی بنام کاظم است که رقیب کاری زن قصه یعنی آبان است. کاظم زمانی خواستگار آبان بوده و بعد ها در یک اتفاق باعث می شود بچه ی آبان سقط شود. این داستان فرعی در همین حد باقی می ماند و هیچ کارکردی در داستان ندارد و موقعیت دراماتیکی را بوجود نمی آورد. و یا دزدیدن پرتقال های انبار آبان که معلوم نشد کار چه کسی بود. کارکرد چنین داستان های نصفه و نیمه چیست؟ تنها کارکردی که می تواند داشته باشد تلف کردم وقت مخاطب و پُر کردن فیلم است. داستان آنقدر ناقص و خالی است که فیلمساز مجبور است آن را بتونه کاری کند. شوهر آبان که نقش آن را علی مصفا بازی می کند مردی کاملا منفعل است و زیر سلطه ی آبان. مسئولیتی در زندگی ندارد و علاقه ی زیادی به آکواریون و ماهی های تزئینی دارد. هیچکدام از شخصیتها گذشته ای ندارند در نتیجه شخصیت پردازی در آنها صورت نگرفته است. کل داستان را زن قصه یعنی آبان بر دوش می کشد. زنی که هیچگونه زنانگی ای ندارد و بازی کاملا خشک و سردی ارائه می دهد. او ظاهری زنانه دارد و باطنی مردانه آن هم از نوع بی روح. تماشا کردن چنین زنی که قادر نیست احساساتش را در شرایط مختلف بروز دهد چه جذابتی دارد؟
اگر هدیه تهرانی تصور کرده با چنین بازی ای توانسته یک بازی زیرپوستی ارائه دهد کاملا اشتباه کرده است. او تنها بی تفاوتی و بی احساسی خود را نسبت به زندگی و همسرش و اتفاقات اطرافش نشان داده است.
مشکل دیگر معلق بودن دوربین در فضا است. دوربین و قاب ها آنقدر بد عمل می کنند که مخاطب آزار می بیند. دوربین رو دست که دائم در حال بالا و پایین شدن است. هدف از دوربین رو دست چیست؟ ایجار اضطراب؟ لزوم این اضطراب چیست؟ این نوع فیلمبرداری تنها تمرکز مخاطب را از فیلم می گیرد و هیچ امتیاز دیگری برای فیلمساز ندارد. مسئله ی دیگر باغ پرتقال است. با تمام کارگرانی که در آن کار می کنند هیچگونه پیشرفتی در کار و خالی شدن باغ از پرتقال هایش دیده نمی شود. فیلمساز در کلیت فیلم عقیم عمل کرده و قادر نبوده از حالت ایده در آمده و به یک داستان کامل و پخته برسد.
یادداشتی از سهیلا بلوردی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: یادداشت فیلم روزهای نارنجی ی آبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۴۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زرنگ‌بازیِ سعید آقاخانی در نون‌خ ۵ که شاید متوجهش نشده‌اید

آفتاب‌‌نیوز :

این روزنامه نوشت: نویسنده و کارگردان «نون خ ۵» در این فصل توانستند طوری مشکلات و سختی‌های جامعه را در قالب داستان خود مطرح کنند که هیچ ممیز و ناظر پخشی نمی‌توانست دست به ممیزی و اصلاح این سریال بزند. کنایه به مدیران و مسئولان و حتی انتقادات تند در قالب خرده‌داستان‌ها و حتی اشارات سیاسی آنقدر در این سریال به چشم می‌آمد که می‌توان صد‌ها تحلیل و تفسیر فرامتنی سیاسی از آن داشت، اما آقاخانی آنقدر با ظرافت همه این انتقادات را در قالب طنز و شوخی مطرح کرد که مدیران صدا‌وسیما نتوانستند در مقابل آن مقاومت کنند و چنین انتقاداتی در قالب یک سریال پربیننده که بالاترین درصد تماشاگر را داشت روی آنتن تلویزیون رفت. از آن سو «نون خ ۵» اولین سریالی است که تا این اندازه روی حرکات موزون قومیت‌های مختلف تکیه کرده و آن‌ها را در یک مجموعه تلویزیونی به تصویر کشیده است.

اشاره به کند بودن سرعت اینترنت همزمان با امتحان میان استانی، مهمان شدن در بیغوله‌ها و اشاره به بیکاری و ورشکستگی مردم بلوچ، کنایه به لغاتی مانند زیرساخت، پیشرفت، پروژه و… نشان دادن مشکل کمبود سوخت در سیستان‌وبلوچستان، نبود امکانات پزشکی در این استان، به تصویر کشیدن وضعیت کولبرها، ضروری بودن دارو‌های کودکان سرطانی، بالا رفتن ناگهانی قیمت طلا و… ازجمله مسائلی بود که آقاخانی و وفایی با تیزهوشی و ریزبینی به بهترین شکل در «نون خ ۵» به نمایش آوردند بدون اینکه ممیزان بتوانند این بخش‌ها را دچار جرح و تعدیل کنند.

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • پل آستر درگذشت
  • کاش تلویزیون، این مدلی نبود
  • زرنگ‌بازیِ سعید آقاخانی در نون‌خ ۵ که شاید متوجهش نشده‌اید
  • زرنگ‌بازی سعید آقاخانی در «نون خ ۵»
  • خوشحالی ستاره بارسا: روزهای سخت تمام شد
  • امیر جدیدی در نقش منصور بهرامی ایفای نقش می‌کند
  • امیر جدیدی بازیگر فیلم فرانسوی شد
  • بهره برداری از طرح آبرسانی سد کوثر به شهرستان بهمئی تا آبان ماه
  • فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد